Magdalena Vergara

Magdalena Vergara

az IdeaPais kutatási igazgatója

A chilei Universidad de los Andes jogi karán szerzett jogász diplomát, és az Egyesült Államokban, a St. Thomas Egyetemen szerzett jogi mesterdiplomát.

Korábban az Acción Educar ügyvezető igazgatójaként dolgozott, amely az oktatás területén közpolitikák megvitatásával és javaslattételével foglalkozó agytröszt. Aktívan részt vett az Oktatási Minisztérium által összehívott különböző szakértői tanácsok munkájában, ahol a kisgyermekkori, az iskolai és a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekben adott tanácsokat. Ez a részvétel magában foglalta a világjárvány idején az oktatási folyamatok folyamatosságát és az iskolák újranyitását biztosító programok végrehajtásában való közreműködést. Foglalkozott továbbá a pedagógushiány miatt a hallgatók pedagógiai pályára vonzásával kapcsolatos kihívásokkal is. Emellett kulcsszerepet játszott a felsőoktatás finanszírozási politikáiról és minőségbiztosításáról szóló vitákban.

Jelenleg az IdeaPaís agytröszt kutatási igazgatója, amely a fiatalok közszolgáltatásokban való részvételének ösztönzésével és a közpolitikák elemzésével foglalkozik, különös tekintettel az olyan területekre, mint a társadalmi kiszolgáltatottság, a család és a politika. Az IdeaPaís révén az elmúlt négy évben aktívan részt vett Chile alkotmányozási folyamataiban.

A nyilvános vitákban való aktív részvétele miatt 2020-ban beválasztották Chile 100 fiatal vezetője közé, 2022-ben pedig női vezetőként tisztelték meg.