Bacsa György

Dr. Bacsa György

ügyvezető igazgató, Csoportszintű Stratégiai Operáció és Üzletfejlesztés, MOL-csoport

Dr. Bacsa György jogász és közgazdász, diplomáit az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a budapesti Corvinus Egyetem , valamint a Heidelbergi és az amerikai Duke egyetemeken szerezte.

Jelenleg tőkepiaci és tranzakciós szakember, nagyvállalati vezető.

A Mol-Csoportban a Stratégiai Tevékenységekért és Üzletfejlesztésért felelős ügyvezető igazgató, amely terület felelős az M&A projektek irányításáért, vállalati stratégiaalkotási folyamatokért, a projektek értékeléséért, a csoportszintű jogi és compliance feladatok koordinálásáért, kockázati tőkealap-befektetésekért, illetve a vállalati kapcsolatokért, törzskari, szabályozási és belső audit tevékenységekért. 2021 decemberétől a MOL Igazgatóságának tagja.

2003 óta dolgozik a cégcsoportban különböző szakértői, majd vezetői pozíciókban, emellett számos társaság és egyesület vezető testületének tagja.

2013-tól tagja a Budapesti Értéktőzsde Igazgatóságának, emellett a Gran Private Equity Zrt., a Lead Ventures Zrt., a Market Asset Management Zrt. és az Alpac East-West Venture Capital igazgatóságának, illetve befektetési testületeinek.

Tagja a New Yorki-i ügyvédi kamarának, valamint az MKIK választottbírósági jegyzékének is. 2020 óta a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumának, 2021-től pedig a Polgári Művelődésért Oktatási, Kulturális és Tudományos Alapítvány kuratóriumának, valamint a MOL-Új Európa Alapítvány kuratóriumának tagja.