Ram Madhav

Ram Madhav

az India Foundation elnöke

Ram Madhav indiai politikus, társadalmi vezető, író és gondolkodó. Dr. Madhav az India Foundation (IF), egy újdelhi székhelyű agytröszt elnöke és az Aurora Egyetem kancellárja. Az India Alapítvány fennállásának több mint egy évtizede alatt Dr. Madhav volt a kurátora az olyan jelentős éves globális és nemzeti többoldalú kezdeményezéseknek, mint az Indiai-óceáni Konferencia, a Dharma-Dhamma Konferencia, az ASEAN-India Ifjúsági Csúcstalálkozó és a Terrorizmus Elleni Konferencia, amelyeken akadémikusok, tudósok és közéleti személyiségek mellett nemzetek és kormányfők is részt vettek. A közelmúltban Dr. Madhav jelentős szerepet játszott a Religon-20 Fórum (R20) létrehozásában, amely India G20-elnökségének része.

Korábban Dr. Madhav 2014-20 között a Bharatiya Janata Párt (BJP) országos főtitkáraként dolgozott, és Jammu és Kasmír, Asszam és India más északkeleti államainak politikai ügyeiért felelt.

A neves szerző és gondolkodó, Dr. Madhav számos angol és telugu nyelvű könyv szerzője, többek között a következő művek szerzője: "A hindutva paradigma - Integrális humanizmus és a nem nyugati világnézet keresése"; "Mert India az első: Reflexiók a nacionalizmusról, identitásról és kultúráról" és "Kellemetlen szomszédok: India és Kína 50 év háború után". Legutóbbi könyve, a "Partitioned Freedom" (A felosztott szabadság) India 1947-es felosztásának és Pakisztán születésének el nem mondott történetét tárja fel. A stratégiai gondolkodás, a politikai filozófia és India külpolitikája terén tett hozzájárulásaiért széles körben elismert Dr. Madhav sokat utazott és olyan fórumokon beszélt, mint az oroszországi Valdai Vita Klub, az indonéziai R20 Fórum, a szingapúri Shangri-La Dialogue, a kanadai Halifax Biztonsági Fórum, az oroszországi Szocsi Eurázsiai Integrációs Fórum, a kínai BRICS Politikai Fórum és a thaiföldi Világbéke Konferencia.