Pöltl Ákos

Pöltl Ákos

az MCC vezető oktatója; a Pannon Egyetem Védelmi Oktatási és Kutatási Centrumának vezetője

Ákos évek óta tart országszerte fizikai és digitális önvédelmi képzéseket általános- és középiskolai gyerekeknek, pedagógusoknak és szülőknek. A digitális önvédelem projektet azért hozta létre, hogy a tinédzser korosztálynak egy olyan készség szintű tudást tudjon átadni, aminek segítségével biztonságosabban mozoghatnak a digitális térben, felismerik és képesek elhárítani a veszélyhelyzeteket. Ákos okleveles közgazdász diplomával rendelkezik, nemzetközi kommunikációs szakirányon. Emellett katonai közelharc oktatói képesítéssel, illetve a Buckinghamshire New University és a Longmoor Security angliai képzésén 3-as szintű Close Protection Officer (hivatásos testőr) diplomát szerzett. Ákost jelenleg is számos iskolába hívják digitális önvédelmi képzéseket tartani gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt. Zalaegerszegen tematikus fizikai önvédelmi szemináriumokat és edzéseket is tart, illetve stratégiai kommunikációs projekteket visz egészségügyi területen.
Oktatási módszertanában sikeresen használja a katonai elit képzésből átvett accelerated learning (gyorsított tanulás) metodikát.
Ákos egyik fontos oktatási alapelve: “A gyerekeket nem kontrollálni kell, sokkal inkább hatékony, használható, készség szintű tudással felruházni. Nem állhatunk mellettük 0/24 órában, ezért el kell érnünk, hogy képesek legyenek megvédeni saját magukat az offline és az online közegben egyaránt."